Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannens störande musik leder till JO-anmälan

En kvinna som under lång tid har störts av grannens höga musikspelande JO-anmäler nu tjänstemän vid kommunen för jäv.

Annons

Kvinnan har sedan hon flyttade in i en bostad 2006 störts av sin granne, som hon anser spelar allt för hög musik, både under dagen och under natten.

Kvinnan anmälde då händelsen och ärendet hamnade hos kommunen där det startades en långdragen utredning över hur pass störande musikspelandet var.

Ärendet togs upp i hyresnämnden, men där ansågs det att musiken inte var störande. Kvinnan överklagade till hovrätten, men därifrån drog kvinnan tillbaka ärendet eftersom hon inte hittade någon lämplig juridisk hjälp.

När Miljödomstolen tog upp ärendet i oktober i år konstateras det dock att ljudnivån på musiken är högre än det riktvärde socialstyrelsen har för ljudanläggningar. Därmed skickade de tillbaka ärendet till kommunen – för en ny handläggning.

Men än har kvinnan inte hört något från kommunen och hon störs fortfarande av musiken, och det får henne att må dåligt. Men hon upplever att den segdragna kampen att få kommunens hjälp att nå en lösning på problemet är lika påfrestande.

Nu misstänker kvinnan att tjänstemän på kommunen som varit inblandade i ärendet är jäviga. Hon anmäler dem därför till justitieombudsmannen.

Mer läsning

Annons