Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glasfyndet i kycklingen överlämnades till polisen

/
  • Maria Munk tar emot glasskärvan på Coop Forum i Lillänge där kycklingfilén med glasbiten såldes för ett tag sedan. Utredningen får polisen ta hand om.
  • En otäckt vass glasskärva fanns i kycklingfilén som en man fick i munnen under en middag på måndagskvällen. Foto: Ulrika Andersson

Påsen med kycklingfilé som innehöll en glasbit lämnades över till Coop Forum i Lillänge i går.

Annons

– Det här är den första som påträffats hos oss, säger Maria Munk som är stormarknadschef på Coop Forum i Lillänge.

Butiken har följt rekommendationerna och plockat bort Kronfågel ur sortimentet eftersom glas påträffats i flera sådana förpackningar i andra butiker i landet.

Den glasbit som en man fick i munnen i samband med att en kycklingmiddag i Östersund på måndagskvällen doldes i en förpackning av annat märke.

På plastpåsen står det att produkten kommer från Tyskland tillverkad för Coop Sverige. Leverantör är företaget Wiesenhof.

Kycklingpåsen köptes på Coop i Lillänge för ett tag sedan, ungefär när larmen om glas började dyka upp, och den har legat i frysen tills i måndags kväll.

Det finns tydliga kopplingar till andra fall i Sverige.

I slutet av mars påträffades glas i importerad kycklingfilé från Tyskland i ett paket från samma tyska tillverkare av kycklingfilé som i Lillängefallet. Det såldes vid Coop Forum i Jägerso i Malmö, enligt DN.

Efter larmet om glasbitar i kyckling följer butikerna utvecklingen.

– Vi har kontakter med Konsum Nord och Coop Sverige och lyssnar på båda två när det gäller vad som krävs av oss som butiker, säger Maria Munk.

Enligt polisen ska varje anmälan om glasbitar i livsmedel utredas av den lokala polismyndigheten. Alla utredningar ska göras på likartade sätt och de samordnas av rikskriminalpolisen.

En särskild grupp hos polisen samarbetar med berörda myndigheter för att hantera den uppkomna situationen.

Säpo är inkopplade och stödjer polisen med underrättelseinformation.

Än så länge är det inte klarlagt om glas hamnat i kyckling på grund av brott eller olyckor.

Mer läsning

Annons