Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjefest på Folkets hus

/
  • Ansiktsmålningen var populär. Här förvandlas Bader Nival till spindelmannen. Det är Elin Nässen som håller i penslarna.   Foto: Håkan Luthman
  • Marwa Ramadan har lärt sig göra hennatatueringar av sin mamma. ”Det är inte så svårt”, säger hon.Foto: Håkan Luthman
  • Till skillnad från en permanent tatuering försvinner en hennatatuering med tiden.
  • Abobkr Ahwazi testade att göra en filmanimation med utrustning som Filmpool Jämtland tagit med sig till Folkets hus. Han filmade en legobåt.

Folkets hus i Östersund fylldes på lördagen av musik, skratt mat, filmanimering och ansiktsmålning. För första gången anordnades en Eidfest.

Annons

– Eid är en återkommande muslimsk glädjefest som firas varje år. Just denna högtid markerar en pilgrimsavlutning särskilt för en person som är gemensam för de tre stora världsreligionerna, profeten Abraham, säger Kholod Mahmood, Islamiska föreningen i Östersund.

– Men syftet med den här dagen är att skapa en mötesplats, säger hon.

Kholod Mahmood fick idén till arrangemanget när hon besökte släktingar i andra delar av landet.

– Jag kom på att vi i Östersund kan anordna något liknande så det här är första gången, säger hon.

Det är Islamiska föreningen i samarbete med bland andra Filmpool Jämtland, riksteatern, Östersunds kommun och landstinget som står för arrangemanget.

Aktiviteterna på Folkets hus i lördags under Eidfesten var för alla men många av aktiviteterna var för barn. Det bjöds på barnteater, fanns möjlighet att få en hennatatuering gjord, ansiktsmålning samt att lyssna till musik med Ashar Kahn och hans band, från Göteborg.

Marwa Ramadan hade fullt upp med att göra hennatatueringar. Kön var lång, både barn och vuxna ville få sina händer utsmyckade.

Hon hade bilder med motiv som besökarna kunde välja bland.

Mer läsning

Annons