Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gärdin och Persson till Flextronics gamla hus?

/
  • Byggföretaget Gärdin och Persson skissar just nu på en eventuell flytt till Flextronics gamla lokaler. Foto: Håkan Luthman

Gärdin och Persson har planer på att flytta in i Flextronics gamla lokaler. Byggjätten har börjat skissa på en flytt till Odenskog. Beslut kan fattas tidigast i höst.

Annons

När Flextronics lade ner sin verksamhet i Östersund beslutade kommunpolitikerna att göra om lokalerna till handelslokaler. I början av maj sa fullmäktige ja till att tillåta handel med skrymmande varor i den 25 500 kvadratmeter stora industribyggnaden.

I samma veva tecknades köpekontrakt med det nybildade bolaget Företagshuset i Odenskog AB, som nu är i full färd med att ragga hyresgäster.

Företaget Gelab hyr just nu tillfälligt lokaler i byggnaden och den 17 augusti flyttar den första permanenta hyresgästen, TC festival, in. Under året beräknas ännu fler hyresgäster flytta in.

– Vi för just nu dialog med fyra företag, säger Företags-husets vd Bo Lindwall.

En av de potentiella hyresgästerna är byggföretaget Gärdin och Persson som sedan i början av 70-talet bedriver sin verksamhet på Bangårdsgatan i Östersund. Företagets ledning har börjat skissa på en flytt från centrum till Odenskog.

– Det är intressanta lokaler. Handel föder handel, och det finns många inom branschen i området. Dessutom skulle det lösa de logistikproblem vi har i dag, framför allt i samband med varutransporter, säger Gärdin och Perssons vd Björn Jacobsson.

Men ännu är det långt kvar innan en flytt kan bli verklighet.

– Det är många turer som ska avverkas. Först måste kommunen godkänna en förändring i detaljplanen, sedan är det naturligtvis en förhandlingsfråga när det kommer till lokalhyran, säger Björn Jacobsson.

Tidigast i höst tror Björn Jacobsson att företagets styrelse kan ha ett färdigt förslag att ta ställning till.

Mer läsning

Annons