Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla tingshuset får nya resurser av kommunen

Kommunstyrelsen i Östersund har godkänt delar av satsningen på projektet Mötesplatser unga. Bland annat viks 1,2 miljoner kronor för ett utökat uppdrag till Gamla tingshuset.

Annons

Målsättningen med projektet är att ungdomarna själva ska vara med och organisera sin fritid. För att det ska bli möjligt anser de styrande i kommunen att de unga behöver ha bättre möjligheter att träffas.

Gamla tingshuset har tagit fram en handlingsplan för hur lokalerna ska bli en central mötesplats och arena för ungdomar i centrala Östersund. Kommunstyrelsen beslutade i går att 1,2 miljoner kronor ska gå till verksamheten på Gamla tingshuset. Bland annat ska pengarna användas till föreningens utökade uppdrag att samordna delar av ungdomsverksamheten i kommunen.

Förutom satsningen på verksamheten i Gamla tingshuset så ingår även ett utökat öppethållande hos fritidsgårdarna i projektet Mötesplatser unga.

Allianspartiernas ledamöter i kommunstyrelsen ville däremot inte rösta igenom förslaget. Carina Zetterström, c, framförde åsikten att ärendet borde utredas mer innan kommunstyrelsen fattar ett beslut i frågan. Bland annat så ville allianspartierna att ta ett mer samlat beslut kring hur pengarna ska användas. Allianspartiernas förslag om vidare utredning röstades ner av majoriteten.

Mer läsning

Annons