Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla grannar får gemensamt rum

/
  • Nu har grannarna på seniorboendet vid Västervik på Frösön ordnat en egen samlingslokal. I går invigde ordförande Gunnar Forslund och hans fru Ann-Britt lokalen tillsammans med grannarna och kommunens representanter. Foto: Henrik Flygare

Seniorlägenheterna vid Västervik på Frösön har snabbt blivit populära och kön dit är redan lång.I tisdags invigde grannarna dessutom ett gemensamt samlings-rum.

Annons
Redan för ett år sedan stod första etappen av de seniorlägenheterna vid Västerviks äldreboende klara, och i våras flyttade de sista in i flygeln närmast Storsjön.
I de 16 rymliga 1- och 2-rumslägenheterna får alla över 55 år ställa sig på kö och flytta in. Några andra kriterier krävs inte och de har heller ingen annan koppling till det äldreboende som de delar hus med.
– Vi sköter oss helt själva i våra egna lägenheter och trivs jättebra, säger Gunnar Forslund, som tillsammans med sin fru Ann-Britt flyttat dit från en stor villa i Mjälle.
Och torts att de trivs riktigt bra tyckte Gunnar att det saknades en samlingspunkt som grannarna gemensamt kan utnyttja på olika sätt. Och så hade han spanat in en lokal som låg bra till i huset, som då inte användes till något särskilt.
Och kommunens fastighetsförvaltning tyckte inte idén var dum. Så lokalen inreddes med bland annat flera fikabord, trevlig inredning och en tv. Och Gunnar, som är ordförande i seniorboendets kommitté, har ordnat med en styrelse för samlingslokalen.
– Vi kallar det kort och gott för "Seniorrummet" och tanken är att man ska kunna hyra in sig att använda rummet, samt kunna fika här för ett självkostnadspris, sa Gunnar när han högtidligt invigde lokalen tillsammans med de övriga boende och kommunens representanter.

Mer läsning

Annons