Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyrvallaområdet tar emot 500 gymnasieelever

Skolverksamheten på Fyrvalla ska utökas rejält till hösten. Närmare 500 gymnasieelever kommer att kunna gå i något av de fyra gymnasieprogram som ska rymmas på området.

Annons

I dagsläget är fordonsprogrammet den enda gymnasieutbildning som finns i de före detta militära byggnaderna på Fyrvallaområdet i Östersund.

Men till hösten kommer läget att vara ett helt annat. Jämtlands gymnasieförbund planerar nämligen att flytta tre andra program till Fyrvalla.

– Själva idén med den här flytten är att föra ihop de program som ligger nära varandra utbildningsmässigt, berättar Håkan Karlsson som är biträdande förbundschef på Jämtlands gymnasieförbund.

De tre program som ska flyttas till lokalerna på Fyrvalla är industriprogrammet från Palmcrantzskolan samt energi- och elprogrammet från Wargentinsskolan. Håkan Karlsson menar att eleverna kommer att få betydligt bättre ytor, särskilt när det gäller de praktiska delarna i utbildningarna.

– Det kommer att bli en markant skillnad när det gäller de lokaler som finns på Fyrvalla jämfört med hur det är i dag. På Wargen har det varit en ständig diskussion kring de lokaler vi har där.

Håkan Karlsson säger också att det finns flera fördelar för de lärare som redan i dag arbetar på Fyrvalla och de som kommer att jobba där framöver.

– Vi kommer ju att kunna ha all kompetens på plats när det gäller kärnämnesresurser och vi hoppas att det ska bli bättre för lärarna.

Han berättar också att man innan skolstarten måste ordna ett skolbibliotek och bättre elevutrymmen. Totalt kommer det att finnas platser för cirka 470 elever på Fyrvalla när höstterminen börjar.

Mer läsning

Annons