Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra av tio poliser utsatta för hot och våld

/

Allt fler poliser utsätts för hot och våld. 41 procent, av de drygt 2 000 som tillfrågats, uppger att de blivit utsatta för hot eller våld under det senaste året. Men länets poliser känner sig inte fullt så utsatta.

Annons

Det visar en undersökning som Polisförbundet gjort.

”Det är tydligt att andelen poliser som utsatts för hot och våld ökat sedan motsvarande mätning 2007”, står det i rapporten. Framför allt vad gäller andelen som utsatts för hot, den har ökat från 16 procent 2007 till 36 procent 2008.

I Jämtlands län svarade 67 poliser på enkäten, och svarsfrekvensen var 74 procent. Av dessa har 36 procent svarat att de utsatts för hot eller våld det senaste året.

38 procent tycker att hot och våld ökat under den senaste treårsperioden. Men i en jämförelse bland länen i landet ligger Jämtlands poliser bland dem som upplever hot och våld som mindre vanligt.

För första gången fanns frågor om den organiserade brottsligheten med i frågeunderlaget. Poliser i länet känner sig inte utsatta för våld, hot eller förföljelse av företrädare för den organiserade brottsligheten. Men fyra procent av landets poliser har upplevt det under de senaste tolv månaderna. Poliserna fick svara på enkäten i slutet av 2008.

Mer läsning

Annons