Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra av tio brandmän ska vara kvinnor – svårt att nå i länet

Inom fem år ska 40 procent av de som anställs som brandmän vara kvinnor. Den målsättningen har MSB nu antagit i ett nytt handlingsprogram för att öka jämställdheten inom räddningstjänsten. – Jag tror att det blir tufft att uppnå det målet, säger Thomas Fredriksson på räddningstjänsten i Östersund.

Annons

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har beslutat att andelen kvinnor inom brandmansyrket ska öka.

Målsättningen är att 40 procent av de som anställs år 2014 ska vara kvinnor, det att jämföra med dagens siffra på drygt en procent heltidsanställda kvinnliga brandmän i landet.

I sig är det målet inget nytt. Redan 1997 bestämde Räddningsverket (MSB:s föregångare) att andelen kvinnliga brandmän skulle öka.

Enligt Thomas Fredriksson, chef på räddningsavdelningen vid Räddningstjänsten Norra Jämtland, saknades en handlingsplan i samband med den kampanjen:

– Problemet den gången var att Räddningsverket gick ut med en målsättning att öka mångfalden inom yrket, men aldrig lämnade några direktiv för hur det skulle genomföras, säger Fredriksson.

– Tanken att öka antalet kvinnor i yrket är bra, men vad vi skulle behöva är en handlingsplan om hur vi ska agera för att kunna genomföra den förändringen.

Inom Norra Jämtlands räddningsdistrikt är i dag 24 brandmän heltidsanställda, varav ingen kvinna, samt 170 deltidsanställda, varav åtta kvinnor.

– Lokalt har vi haft prova på-dagar för att försöka öka intresset för yrket, men tyvärr verkar det svårt att värva kvinnor som brandmän, säger Thomas Fredriksson.

– När vi annonserade om sommarvikariat hade vi omkring 30 sökande till fyra platser, ingen av dessa var kvinna. Det vi ofta stupar på är de fysiska kraven som man som brandman måste behärska, killar är fysiskt starkare och har därför en klar fördel.

På räddningstjänsten i Berg har man tre kvinnliga deltidsanställda av 58 brandmän totalt.

Platschef Torbjörn Mårtensson anser att målsättningen är bra, men ser ytterligare ett problem utöver de som Thomas Fredriksson nämner:

– Tidigare fanns det möjlighet att få internutbildning och dispens för att köra de tunga fordon som vi måste hantera. I dag är det krav på C-körkort och det är det inte många som har, inte minst tjejer, säger han.

Både Mårtensson och Fredriksson är överens om att målet om 40 procent kvinnor är orealistiskt.

– Man kan alltid sätta målet, men jag har väldigt svårt att se hur man ska kunna locka så många kvinnor att söka till brandmansyrket, säger Torbjörn Mårtensson.

– Inom det här yrket blir de flesta kvar fram till pensionen, det betyder att vi har väldigt få nyanställningar generellt sett. Fram till 2014 beräknar vi att vi har fyra-fem personer som går i pension, det säger sig självt att det blir svårt att snabbt öka andelen kvinnor då, menar Thomas Fredriksson.

Mer läsning

Annons