Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fylla bakom trafikolycka

Mannen trodde att han hade kört på en stor sten, men egentligen var han med i en trafikolycka. Nu döms han till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

Annons

I mitten av juni förra året efter att ha festat i flera dagar satte sig mannen, som är i 55-årsåldern, i sin bil för att åka och handla. På vägen tillbaka kände mannen att bilen gungande till. I förhör uppger 55-åringen att han trodde sig ha kört på en stor sten, men han fortsatte att köra hem.

Det 55-åringen missade var att han skrapat upp en annan bil i samband med en omkörning. En bilist som blev vittne till trafikolyckan följde efter mannen till hans bostad och berättade vad som hade hänt. 55-åringen ville då att föraren i den andra olycksbilen skulle komma hem till honom för att reda ut händelsen. Sju minuter senare kom polisen och hämtade mannen för ett blodprov.

I förhör erkänner mannen att han körde bil berusad, men att han hade druckit två glas vin hemma innan polisen hämtade in honom för provtagning.

Tingsrätten dömer mannen för grovt rattfylleri eftersom alkoholhalterna i blodprovet inte styrker att mannen kan ha druckit två glas vin kort innan proverna togs. Tingsätten menar att om de ändå skulle bortse från de två glas vin mannen säger sig ha druckit så skulle 55-åringen ändå ha 1,70 promille alkohol i blodet under själva körningen.

Därmed döms mannen till en månads fängelse och han ska även betala 580 kronor för blodprovet.

Mer läsning

Annons