Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funktionshindrade flyttar med till ny fritidsgård på Park

Besparingar inom Östersunds kommun gör att ett antal fritidsgårdar måste stängas. Men IFK Östersund hoppas ändå kunna fortsätta att hålla en fritidsgård öppen för funktionshindrade.

Annons

Östersunds kommun ska spara pengar nästa år och en del i besparingarna handlar om att stänga fyra fritidsgårdar ersätta med en ny. I centrala stan stänger gårdarna Dragonen på Körfältet och Morenska villan som ligger längs Brunflovägen. De båda ersätts med den nya fritidsgård som planeras på Parkskolan.

I dag driver IFK Östersund fritidsgården Morenska villan på uppdrag av Östersunds kommun. Efter årsskiftet ska idrottsföreningen starta den nya fritidsgården på Parkskolan. Tanken är att de regelbundna specialkvällarna för funktionshindrade ska fortsätta även när Morenska villan har stängts.

– Så långt jag vet i dag så kommer vi att fortsätta med den här verksamheten, säger Olof Johansson som är föreståndare på Morenska villan och som efter årsskiftet ska ansvara för den nya gården på Parkskolan.

Morenska villan har sedan ett drygt år haft specialöppet för funktionshindrade varannan torsdag och kvällarna har varit välbesökta. Exakt hur öppettiderna ska se ut under nästa år är inte klart men Olof Johansson gissar att det kommer att fungera ungefär som det gjort hittills.

Enligt avtalet mellan Östersunds kommun och IFK Östersund så ska den nya fritidsgården ha öppet ungefär lika många timmar som Morenska villan, det vill säga cirka 750 per år. Förutom Morenska villan och Dragonen så kommer även fritidsgårdarna Östman på Frösön och Ängsmogården i Torvalla att stängas för gott.

Mer läsning

Annons