Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fryst matportion innehöll snigel

/

Mitt bland köttet och potatisen låg en stor brun snigel och den hungrige LT-chefen blev tvärmätt.

Annons
Länstidningens chefredaktör Lennart Mattsson fick en annorlunda och obehaglig matupplevelse när han i onsdags började äta av sin Findus mikromat, som han köpt till middag.
- Jag hann äta några tuggor av lövbiten med potatiskroketter när jag upptäckte en avlång brun historia mitt i maten. Jag trodde först det var en bränd potatisbit men vid närmare kontroll såg jag att det var en stor snigel.
- Eftersom jag slarvat med maten tidigare under dagen var jag riktig hungrig när jag satte mig i lunchrummet, men efter snigelfyndet blev jag plötsligt jättemätt och mina arbetskamrater fick också svårt att äta sin mat, berättar Mattsson.
Han tror också att den tre centimeter långa snigeln var mycket större när den kom in i förpackningen men att den krympte ihop när de hamnade i mikrougnen.
- Helt klart kommer det att dröja mycket länge innan jag köper mikromat igen, säger Lennart Mattsson.
Anita Johansson är kvalitetschef på Findus i Bjuv. Hon tycker att det låter mycket obehagligt när hon får höra om snigeln i maten.
- Jag har aldrig varit med om något liknande, säger hon.
Johansson säger att den enda möjligheten att snigeln hamnat i kartongen är att den följt med grönsakerna.
- Fast vi sköljer dem i olika bad just för att inget sådant här ska kunna hända.
Nu vill Findus att Mattsson skickar snigeln till dem för att de ska kunna avgöra vilket sort det är och genom det eventuellt ska få reda på varifrån den kommer.
- Vi ska göra allt för att det inte ska kunna hända igen, säger Anita Johansson.

Mer läsning

Annons