Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frukt och matlagning

Frukt och mat är märkligt nog en ganska ovanlig kombination. Men det förekommer, och är riktigt gott när mixen stämmer.

Annons

Apelsin i mat kan vara lurigt, sötman kan ta överhand men med vin eller vinäger som motbalans brukar det gå bra. Här några andra exempel på frukt i mat: – Äpplen, framför allt syrliga sorter, lockar fram extra fin smak i curryrätter. Äpple kan även stekas och serveras som garnityr till currykryddade fisk- eller kötträtter med fläsk.

– Banan kan stekas och användas som garnityr till såväl stekt fisk som fläskkött. Banan, paprika och lök är bra kombination i currystuvningar.

– Apelsin, såväl frukt som juice, går bra till fågel i allmänhet och feta fåglar i synnerhet. Apelsinsås är även gott till fläskfilé.

– Päron och ädelost är en god kombination antingen de serveras som avslutning på måltiden eller som smakgivare i en grönsakspaj.

Mer läsning

Annons