Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frösövallen har lockat besökare i 70 år

/

I år firar Frösövallen 70-årsjubileum.

Det är ett sommarkafé känt för sin undersköna utsikt mot fjällen.

Men som har en nästan lika spännande insida.

Annons

Frösövallen drivs av Evangeliska fosterlandsstiftelsen, EFS, som är en del av Svenska kyrkan.

Förra året kom 12 000 gäster. De flesta för att besöka Frösövallens sommarkafé. Det finns även ett vandrarhem på Frösövallen. Men det är kaféet som drar den stora publiken.

– Vi har haft ett stadigt ökat antal gäster de senaste åren, säger Ingemar Lindvert, ansvarig för Frösövallen på sommaren.

Besökarna kommer för att njuta av utsikten mot Oviksfjällen och Åreskutan och för att se på de veckolånga konstutställningar som hänger i kaféets inneservering.

– Vi byter konstnär varje lördag. Och det är både kända och mindre kända konstnärer som ställer ut. Många av de besökare vi har som kommer dagligen eller några gånger i veckan kommer för att titta på utställningarna, säger Ingemar Lindvert.

Fram till slutet av augusti så är kaféet öppet till klockan 20 varje kväll. I sommar har Frösövallen laddat upp med späckat kulturschema.

– På torsdagar har vi musikkafé och på lördagar så är det antingen konsert eller berättarkvällar där olika intressanta personer berättar som sina liv, säger Ingemar Lindvert.

Frösövallen är en gammal kursgård för EFS och i år firas 70-årsjubileum. Runt om kafét finns gott om friluftsområden att röra sig på. När vädret tillåter så går det alldeles utmärkt att slå sig ner i grönskan utanför med något från kafét.

– Det mesta fikat vi har är hembakt, säger Ingemar Lindvert nöjt.

Mer läsning

Annons