Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frösö IF protesterade mot sänkt driftsbidrag

/
  • Medlemmarna i Frösö IF skottade fram konstgräset på fotbollsplanen och kramade snöbollar och skrev 50 000 000, den summa de menar att kommunen satsat på Jämtkraft arena. Nedanför skrev de 200 000. Så mycket har föreningens driftsbidrag minskat med – och nu kan Lövsta aktivitetscenter tvingas i konkurs. Foto: Henrik Flygare

– 50 miljoner satsade kommunen på Jämtkraft arena. Nu behöver vi 200 000 kronor, säger Pelle Simonsson, ordförande för Lövsta aktivitetscenter.

Annons

Och situationen är akut. Lövsta aktivitetscenter hade väntat sig 280 000 kronor i driftsbidrag för de kommande två åren. Det var den summa de fått tidigare.

Men kommunens kultur- och fritidsnämnd beslutade i veckan att Lövsta aktivitetscenter får nöja sig med 43 000 kronor per år i stället.

Och det har nu försatt föreningen i ekonomisk kris.

– Vi hade behövt de 200 000 kronorna i går. Nu kan vi inte betala lånen till banken, säger Pelle Simonsson, ordförande för Lövsta aktivitetscenter, samt Mona Sundberg, ordförande för fotbollssektionen inom Frösö IF.

I fredags samlade föreningen på kort varsel ihop folk för en protestaktion ute på konstgräset på Lövsta aktivitetscenter.

– Vi får vårt driftsbidrag sänkt med närmare 200 000. Samtidigt har vi hört att Jämtkraft arena har fått sitt bidrag höjt från 1,6 miljoner till 1,8 miljoner, säger Pelle Simonsson.

• Vad blir konsekvensen för er nu?

– Vi måste försätta bolaget Lövsta aktivitetscenter i konkurs, och efter sommaren kan vi i så fall inte längre driva anläggningen, säger han.

Och det är med stor besvikelse föreningsmedlemmarna ser ut över det område de utvecklade för två år sedan, då bland annat fotbollsplanerna fick konstgräs.

– Det ligger så otroligt mycket ideellt arbete nedlagt i det här. Och om man ser hur mycket både gamla och unga som är här på exempelvis en sommarkväll, ska inte kommunen satsa på de unga då? undrar Mona Sundfors.

Mer läsning

Annons