Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frösö ängar visar nytt villaområdet

/
  • Bernt Lundstedt på Skanska uppfattar det som att intresset för det planerade villaområdet verkar vara stort.En hel del människor trotsade regnet för att få information om det planerade bostadsområdet Frösö ängar.
  • Familjen Sjörling passade på att besöka Frösö ängar under visningsdagen. Inte som spekulanter utan mer som nyfikna grannar. Foto: Håkan Luthman

Förra året var intresset inte tillräckligt stort. Nu gör Skanska en ny satsning för att sälja tomter och hus i det planerade villaområdet Frösö ängar.

Annons

Trots det idoga regnandet under söndagen hittade många till det informationstält som satts upp inför visningen av det nya villaområdet. Skanska gjorde redan förra året en drive för att sälja 14 av de totalt 24 planerade husen. Då var intresset inte tillräckligt stort för att börja bygga. Men i år hoppas exploatören att läget är ett annat.

– Går det här bra så sätter vi igång att bygga i höst vilket innebär att de första kan flytta in nästa sommar, berättar Bernt Lundstedt som är projektutvecklare på Skanska.

I den första etappen är det tänkt att tolv tomter med hus ska säljas. Minst åtta måste bli sålda för att byggnationerna ska kunna komma igång till hösten. De nya villorna kommer att utformas på ungefär samma sätt och vara lika stora men priset skiljer sig och hamnar mellan 2,9 och 3,4 miljoner kronor.

– Det blir ju lite subjektivt men vi har låtit läget på tomterna och utsikten mot sjön styra en del, berättar Bernt Lundstedt.

Boytan i husen ska bli 140 kvadratmeter och tomtytan vara mellan 750 och 1 100 kvadratmeter.

– Vi riktar oss väldigt mycket till barnfamiljer, säger Bernt Lundstedt.

Några av de som passade på att kika runt på det planerade området var familjen Sjörling.

– Vi var egentligen bara nyfikna på hur det skulle bli. Vi bor här i närheten och har undrat eftersom det har varit på gång ett tag, säger Kina Sjörling.

Mer läsning

Annons