Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt fram för höghusbygge

Efter många turer är det nu fritt fram för Östersundsbostäder att bygga ett höghus med 16 våningar i stadsdelen Marielund i Östersund.

Annons

I går beslutade kommunfullmäktiges ledamöter att godkänna den detaljplan som gör det möjligt för Östersundsbostäder att börja bygga ett höghus i Marielund.

Förslaget att bygga ett så kallat punkthus togs fram redan 2007 och en detaljplan utarbetades. Planen godkändes senare av miljö- och samhällsnämnden i Östersunds kommun. Men ärendet överklagades och gick ända upp till regeringen som gav kommunen bakläxa. Ett punkthus på 16 våningar kommer att förändra stadsbilden så mycket att beslutet måste upp till kommunens högsta beslutande organ, kommunfullmäktige.

Detaljplanen har därför valsats ytterligare en gång i det kommunala maskineriet. Och planerna på ett höghus i Marielund har under hela processen mötts av omfattande kritik. Främst från boende i området som bland annat anser utsikten störs av det stora huset.

Men kritiken hindrade alltså inte fullmäktige att säga ja till ett höghusbygge. I och med gårdagens beslut kan Östersundsbostäder påbörja förberedelserna av bygget så snart det vinner laga kraft. Beslutet ledde inte till någon debatt bland ledamöterna.

Mer läsning

Annons