Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt fall på Optands flygfält

/
  • Lars Eklund singlar ner från skyn efter ett fallskärmshopp. Foto: Lars-Eje LyrefeltMaria Decker-Larsson ska göra sitt livs första tandemhopp, tillsammans med fallskärmsklubbens Magnus Jögi. Till höger sitter solohopparen Lars Eklund.Maria Decker-Larsson var nöjd med sin fallskärmshoppardebut. ”Det här kan jag abslout tänka mig att göra om”, säger hon.Hoppeleven Robert Rydén övar uthopp inför instruktören Jonas Nilsson.
  • Maria Decker-Larsson ska göra sitt livs första tandemhopp, tillsammans med fallskärmsklubbens Magnus Jögi. Till höger sitter solohopparen Lars Eklund.
  • Maria Decker-Larsson var nöjd med sin fallskärmshoppardebut. ”Det här kan jag abslout tänka mig att göra om”, säger hon.
Hoppeleven Robert Rydén övar uthopp inför instruktören Jonas Nilsson.

Under hela veckan pågår årets myggbugi för fallskärmshoppare på Optands flygfält.

– Vi försöker göra upp emot tolv flygningar per dag med hoppare den här veckan, säger Maria Landblom.

Annons

Ett tjugotal fallskärmshoppare har sökt sig till Optand för att delta i ett fallskärmshopparläger som pågår hela veckan.

Rutinerade hoppare blandas med nybörjare i en skön mix.

– Från början var den här veckan framförallt till för våra fallskärmshopparelever för att de skulle få några dagar fyllda med träning. Numera är det mer blandat om man ser till deltagarnas hoppkunskaper, berättar Maria Landblom som är sekreterare i Östersunds Fallskärmsklubb.

Drygt tjugo personer från Jämtland, Dalarna och Norge deltar i årets läger. Utöver hoppning kan deltagarna gå en kurs i så kallad kalottflygning, skjuta paintball och äta kolbullar – en ganska mysig vecka med andra ord.

– Vi har haft väldigt kul hittills, och ännu mer av den varan ska det bli. Under torsdagen ska vi hoppa fallskärm från helikopter och sedan avslutar vi veckan med en stor fest på lördag, säger Maria Landblom.

Det enda man kan klaga på hittills är vädret.

– I tisdags fick vi ställa in all hoppning eftersom vädret var för dåligt. Vi fallskärmshoppare vill ha lagom med vind och lite moln för att vara nöjda. Förhoppningsvis blir det bättre väder under helgen, säger hon.

– Men samtidigt är vi ett härdat släkte och vana vid inställda flygningar. Det är inga sura miner här för det.

Och så var det då ordet myggbugi – vad betyder egentligen det?

Det enkla svaret är att man har så många plan i luften samtidigt att det ser ut som en svärm myggor. Där har vi ett äkta myggbugi.

Mer läsning

Annons