Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsgården Östman läggs på is

Det blir ingen öppning av fritidsgården Östman på Frösön. Flytten till nya lokaler i landstingsborgen kostar för mycket och läggs på is.

Annons

– Fritidsgården Östman ska inte öppnas under 2009. Vi är eniga om det beslutet, säger Björn Sandal, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

En vidare diskussion om fritidsgårdarna ska föras i samband med budgetarbetet för nästa år. Läget ser kärvt ut även då.

Att Östman inte öppnas hänger delvis ihop med ”lokalstrul” som ledde till förseningar och i sin tur politisk beslutsvånda.

Fritidsgårdens tidigare lokaler på Östbergsskolan stängde i november i väntan på nystart i landstingsborgen. Men lågkonjunkturen kom emellan och de gamla lokalerna byggs om till förskoleverksamhet.

– Det skulle krävas mellan 600 000 och 800 000 kronor för att renovera och öppna dörrar i lokalerna i landstingsborgen. När vi nu kommit in i en djup ekonomisk kris känns det konstigt att skapa mer utgifter än vi har ekonomi för.

– Nämnden har stora besparingar som vi måste klara av det här året och nästa år.

Enligt Björn Sandal krävs en rad åtgärder i lokalerna. Köket måste renoveras för att man ska kunna bedriva servering och nya inventarier hade man inte kommit undan heller.

Barn i området på centrala Frösön hänvisas till fritidsgården i Valla i fortsättningen.

– Det kan vara lite långt att ta sig för en del men det finns en fritidsgård på Frösön.

– När det gäller musikverksamheten hoppas jag man ser möjligheten att ta tillvara på exempelvis tingshuset. Beträffande fritidsklubben som var på Östman så kommer skolan att vara ansvarig för den verksamheten, säger Björn Sandal.

Mer läsning

Annons