Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsgårdar får extra bidrag – utökar på helgerna

Fritidsgårdarna i Östersund kommer att utöka sina öppettider efter att de fått extra pengar från kommunen.

Annons

Trots bistra ekonomiska tider kommer fritidsgårdarna i Östersunds kommun att kunna förbättra sin verksamhet på flera olika sätt under 2009.

Kommunen har satt undan pengar till projektet Mötesplatser unga där bland annat fritidsgårdarna ingår. Det innebär att fritidsgårdarna får 800 000 kronor extra till sin verksamhet i år.

Efter ett möte mellan representanter från gårdarna och ett antal kommunpolitiker har man gemensamt kommit överens om hur extrapengarna ska användas.

Varje fritidsgård i kommunen kommer att få mellan 50 000 och 90 000 kronor för olika förbättringar. De flesta gårdarna kommer att använda en del av pengarna för att utöka sina öppettider. Många ungdomar har nämligen uttryckt en önskan att gårdarna ska hålla öppet mer på helgerna, främst under den mörka tiden av året. Tack vara extrapengarna kommer det önskemålet nu att kunna genomföras.

De extra pengarna kommer också att användas för att rusta upp fritidsgårdarna, bland annat genom att bekosta nya möbler. Ytterligare ett användningsområde för tillskottet kommer att bli resor.

Valla fritidsgård på Frösön kommer också att få 10 000 kronor extra för att marknadsföra gården och locka ungdomar från Frösöns centrala delar sedan det blev klart att fritidsgården Östmans öppnande lagts på is.

Mer läsning

Annons