Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Freja kan snart få ett nytt hem

/
  • Efter nyår kommer jämthunden Freja att få en ny ägare. Många har hört av sig till hunddagiset efter LT:s artikel.    Foto: Jan Andersson
  • Efter nyår kommer den övergivna hunden Freja att få en ny ägare.

Telefonen har gått varm hemma hos hunddagisets ägare efter LT:s artikel om den övergivna hunden Freja och hennes öde.

Annons

– Jag har blivit nedringd under hela julhelgen och jag har inte vågat kollat min e-post ännu, säger André Önnebro, ägare av hunddagiset.

På julafton berättade LT om den treåriga jämthunden Freja - en hund som ingen vill ha. För tre månader sedan lämnades hunden Freja in på huddagiset och i dag är hon fortfarande kvar. Nu har André Önnebro valt att lägga ut en annons på blocket så att jämthunden kan få ett nytt hem.

– Visst förväntade jag mig att folk skulle höra av sig, men inte så pass många. Hittills har mellan 50 till 60 personer ringt mig, säger André Önnebro.

Människor från Skåne i söder till Örnsköldsvik i norr har hört av sig i hopp om att bli Frejas nya ägare, men även personer från Norge och Danmark har ringt till André Önnebro.

Helst vill han se att Freja hamnar hos en person som arbetar hemifrån så att hon slipper att vara ensam under längre stunder.

– Visst klarar hon av att vara ensam någon timme här och där, men tryggast är Freja när hon har sällskap.

Under julhelgen har Freja myst tillsammans med en hundkompis, som brukar vistas på hunddagiset i bland, och dess ägare.

André Önnebro kommer att efter nyår gå igenom all e-post och ta fram en person som han tror kan ge Freja ett fortsatt bra hundliv.

Mer läsning

Annons