Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvirrat läge sedan ägaren köpt tillbaka kundavtalen av konkursförvaltaren

Förra veckan begärdes Östersundsföretaget Go excellent i konkurs av sina ägare. I går fick de anställda veta att samma ägare köpt tillbaka kundavtalen av konkursförvaltaren. Vad som händer med personalen är däremot osäkert.

Annons

Go excellent är en stor koncern med ett flertal bolag i Sverige och utomlands. Den del av koncernen som finns i Östersund heter egentligen Go excellent Sweden west AB. I dag kontrolleras företaget av en konkursförvaltare eftersom bolaget förra veckan begärdes i konkurs av sin egen styrelse.

Koncernens vd, Lars Nilsson, var ordförande i styrelsen som lämnade in konkursansökan. I går åkte han till Östersund för att berätta att koncernen köpt tillbaka kundavtalen från konkursförvaltaren. Exakt vad det innebär för personalen är oklart.

– Vi har alltså köpt delar av konkursboet där en av de viktiga bitarna är kundavtalen. Det innebär att vi tagit kontrollen över den biten och att vi nu de facto kan diskutera både kortsiktiga och långsiktiga lösningar med kunderna, säger Lars Nilsson.

Lars Nilsson vill inte berätta varför han och övriga i styrelsen begärde Östersundsföretaget i konkurs för att en vecka senare köpa tillbaka de värdefulla kundavtalen. Han säger bara:

– Jag vill inte gå in på varför vi har gjort så i det här fallet.

Han säger däremot att Go excellent har som avsikt att erbjuda en majoritet av de anställda i Östersund tillfälliga anställningar för att uppfylla avtalen gentemot kunderna. Vad som händer på lång sikt vill han inte spekulera om.

– Jag kan tyvärr inte uttala mig om det. Men jag utesluter inga alternativ.

En anställd på Go excellent i Östersund berättar att gårdagens besked att koncernen tagit över kundavtalen var mer förvirrande än själva konkursen. Personalen är fortfarande anställda av konkursförvaltaren som ännu inte har gått ut med någon information om vad försäljningen av kundavtalen innebär för personalen på lång sikt.

Mer läsning

Annons