Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt arbete med vinterarena på campus

En ny vinterarena på campus kommer att innebära betydande påverkan på miljön, konstaterar tjänstemännen på Östersunds kommun. Nu är dock satsningen, som beräknas kosta 220 miljoner kronor, ute på samråd.

Annons

Hockeyrinkar, skidtunnel och hotell. A4 Campus har tillsammans med bland andra Sveriges olympiska kommitté, Mittuniversitetet allvarliga planer på en vinterarena/vinterpalats mitt inne på Mittuniversitetets område.

LT har berättat om satsningen tidigare och nu är ärendet om ändrad detaljplan uppe på miljö- och samhällsnämndens bord.

I går, onsdag, sade nämnden ja till att gå vidare med planarbetet – ett så kallat programsamråd där berörda parter ska få tycka till.

Men det är inte bara campus som diskuteras för en eventuell framtida vinterarena i Östersund.

Ytterligare tre områden finns på förslag och just campus verkar inte vara högprioriterat av Östersunds kommun. Kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) har också varit skeptisk till att pytsa in 40 miljoner kronor i campusprojektet – som är en önskan som A4 Campus har.

Vidare konstaterar tjänstemännen på kommunen i sitt utlåtande om vinterpalatset att: ”Betydande miljöpåverkan bedöms uppkomma vid ett genomförande av detaljplanen. Förslag till miljökonsekvensbeskrivning ska upprättas”.

Här är de övriga tre vinterarenaplanerna som diskuteras:

 Stadsdel norr – bortanför Jämtkraft Arena.

 Nedanför Litsvägen.

 Skidstadion, KV Slakteriet.

Mer läsning

Annons