Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande ingen lön för Vanessa

Vi skrev tidigare i höst om Vanessa Vasquez problem med att få ut sin lön av norska Proffice. En månad senare har fortfarande ingenting hänt.

Annons
Vanessa Vasquez jobbade i Norge under ett och ett halvt år och fick för lite i lön för en tvåveckors period under 2007. Det upptäckte hon först när det var dags att deklarera i våras.
Den 18 oktober skrev vi om hennes problem med att få ut sin lön från bemanningsföretaget Proffice i Norge. Säljchefen för norska Proffice, Kari Lund, sa då till LT att hon skulle ta kontakt med Vanessa Vasquez för att klara upp det som hon trodde var ett missförstånd. Nu har en månad gått sedan dess och fortfarande så har ingenting hänt.
– Jag får samma frågor om och om igen över mejl, men jag kan inte ge andra svar än hur det gick till. Det har jag berättat flera gånger redan, säger en vid det här laget ganska uppgiven Vanessa Vasquez.
Enligt Proffice så betalas löner ut upp till tre år i efterskott, men en förutsättning är att det kan klargöras när och vilka timmar som personen har jobbat.
Vanessa Vasquez har lämnat in sina timlistor från dessa veckor, men Proffice anser att frågor kvarstår och därför har ännu inga pengar utbetalats.
– Så fort vi får stämplingslistorna från Vanessa så ska vi klara upp det här, säger Kari Lund på Proffice.
Anledningen att det drar ut så på tiden kommenterar hon så här:
– Hade hon kunnat komma in till oss med alla dokument så hade vi säkert kunna reda ut detta omedelbart. Men i och med att hennes mejlsvar dröjer så tar allting lång tid, säger Kari Lund.
Kari Lund betonar att Proffice som arbetsgivare betalar ut de pengar som deras anställda har rätt till, oavsett om klienten, i detta fall Tine mejeri, i sin tur betalar Proffice eller inte.

Mer läsning

Annons