Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte mörda kvinnan när polisen försvann

/
  • Tommy Mällberg var en av de kriminaltekniker som under fredagen genomförde en teknisk undersökning i lägenheten där en man är misstänkt för att ha försökt mörda en kvinna.
  • Under fredagseftermiddagen gjordes en teknisk undersökning i lägenheten i Brunflo.  Foto: Håkan Luthman

Klockan 03.30 på fredagsmorgonen greps en man misstänkt för mordförsök. Det mesta tyder på att det rör sig om ett lägenhetsbråk som spårade ur och mannen försökte mörda en närstående kvinna. Men redan tidigare på kvällen var polisen på plats i lägen-­ heten efter att kvinnan larmat.

Annons

Natten mot fredag greps en man i Brunflo misstänkt för mordförsök mot en kvinna han har en relation med.

Både mannen och kvinnan är i 50-årsåldern.

Enligt de uppgifter polisen släppte under fredagen var det ett lägenhetsbråk som urartade och kvinnan har utsatts för skador som innebär att mannen i nuläget är misstänkt för mordförsök.

– Jag kan inte säga något om vilken typ av skador kvinnan har, säger åklagare Lillemor Ersberg.

Vilken är omfattningen på kvinnans skador?

– Hennes skador är dokumenterade, men hon är inte skadad på det viset att hon behöver stå under vård, säger Lillemor Ersberg.

Men redan tidigare på torsdagskvällen kallades polisen till lägenheten i centrala Brunflo då kvinnan ville anmäla att mannen mordhotat henne. Enligt polisen rörde det sig då inte ens om ett lägenhetsbråk utan mer en tjafsig situation mellan paret.

Kvinnan berättade för LT på torsdagskvällen att hon ringt polisen för att mannen tidigare hotat att skära halsen av henne och att hon blivit arg på mannen.

– Då upprättades en anmälan om olaga hot och det går inte att göra någon annan bedömning på ett sådant ärende än vad polisen gjorde då, säger Lillemor Ersberg.

Men sex timmar senare, klockan 03.30 på fredagsmorgonen, larmade grannar om en oroande situation i lägenheten.

Då hade situationen i lägenheten accelererat och mannen har enligt åklagarens uppgifter försökt mörda kvinnan.

Enligt åklagaren användes inget tillhygge, dock rubriceras händelsen som mordförsök då det hade kunnat bli konsekvensen om inte gärningen stoppats.

Under fredagen gjorde polisen en teknisk undersökning i lägenheten. Kvinnan har berättat sin version av vad som hände under natten och hon har genomgått en grundlig undersökning på Östersunds sjukhus.

Sedan mannen sovit ruset av sig förhördes han på fredagseftermiddagen och därefter blev han anhållen.

Mer läsning

Annons