Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskola får bidrag till handikappanpassning

/

För att handikappanpassa sin verksamhet har den öppna förskolan på Jamtli fått ett bidrag på 475 000 kronor av Boverket.
– Det är pengar som vi verkligen behöver, säger Britt–Marie Borgström på Jamtlis förskola.

Annons

– Vi har sökt bidraget för att kunna bygga en stor handikapptoalett utanför själva förskolan, säger Borgström och nu i tisdags fick vi besked om att Boverket beviljat anslaget. Det känns verkligen roligt.

Verksamheten på Jamtlis öppna förskola ökar för varje år och under 2008 hade man 800 fler besök än året innan.

– Men ett hinder har varit att vi inte haft någon handikappanpassad toalett. De som behöver en sådan måste vi skicka upp till nya museet med allt krångel det innebär. Nu kan vi bygga den toalett vi behöver med skötbord och annat vi behöver.

För några veckor sedan kom beskedet att kommunen skulle dra ner på verksamheten kring de öppna förskolorna och då ställer man sig frågan om Jamtlis förskola är skyddad på grund av bidraget.

Ordförande i barn- och utbildningsnämnden Björn Sandal säger att han inte kan ge några sådana löften.

– Vi tittar på all vår verksamhet och vårt sparkrav är 28 miljoner. Jamtlis öppna förskola är bara en detalj vi kommer att diskutera. Jag kan varken komma med hot eller löften. Dessutom kommer Hackåsgården att behöva sin handikapptoalett ändå, med eller utan öppen förskola.

Mer läsning

Annons