Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringskassan lägger ner servicekontoren i länet

Försäkringskassan lägger ner sina servicekontor i landet. Det innebär för vårt län att servicekontoren i Sveg, Östersund och Strömsund försvinner.

Annons

Detta blir konsekvensen av regeringens beslut att Försäkringskassan måste spara 300 miljoner fram till 2013. Dessa pengar ska sparas utöver de effektiviseringar som Försäkringskassan redan kalkylerat med.

”Planen som nu lämnas till regeringen innehåller en mycket kraftig nedbantning av Försäkringskassans lokala närvaro för spontana besök, skriver Försäkringskassans presschef Staffan Karlsson i ett pressmeddelande.

Försäkringskassan hade hoppats få gehör för en strategisk plan med omfattande automatisering av stora delar av handläggningen, men först ett antal år senare än budgeten förutsätter.

”Valen har därefter varit starkt begränsade. Ett alternativ, att omedelbart kraftigt minska antalet handläggare, skulle innebära en överhängande risk för försenade utbetalningar och skulle få en mycket negativ påverkan för alla kunder”.

Alternativet som var kvar blir att minska servicenivåerna, alltså avveckla servicekontoren som i dag drivs tillsammans med Skatteverket och pensionsmyndigheten liksom de lokala kontoren.

Bokade besök med Försäkringskassans personliga handläggare kommer inte att påverkas av förändringarna.

Mer läsning

Annons