Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringskassan krissparar – men inte i Östersund

Försäkringskassan befinner sig i akut kris och cirka 1 500 personer, alltså var tionde anställd, kommer att försvinna under året, då anställda som slutar inte ersätts. Men Östersund kommer inte att beröras.

Annons

Försäkringskassan har begärt 950 miljoner kronor från regeringen och även om de pengarna kommer väntar personalneddragningar.

Lars Andersson, platschef på nationella försäkringscentret, säger att besparingarna inte kommer att påverka kontoret i Östersund.

– Det kan finnas en viss övertalighet på vissa ställen, men det är inget bekymmer som vi har i Östersund, snarare tvärtom. Vart det finns övertalighet har jag ingen aning om men några personalnedskärningar är alltså inte aktuella här, säger han.

Länstidningen har tidigare berättat om den stora ökningen av personer som söker aktivitetsstöd, vilket gör att försäkringskassan räknar med att kunna nyanställa inom den avdelningen i år.

Hur påverkar detta planerna på nyrekryteringar?

– Inte alls, vi fortsätter med detta, då vi inte räknar med att besparingarna kommer att drabba Östersund, säger Lars Andersson.

Charlott Ax, områdeschef på lokala försäkringscentret, ser inte heller några ändrade planer vad gäller utökningen av tjänster inom avdelningen för aktivitetsstöd.

– Tillsättningarna löper enligt plan. I övrigt kommer vi att klara av personalminskningen genom att vi noggrant prövar innan vi återbesätter tjänster som blir lediga genom naturlig avgång, säger Charlott Ax.

Mer läsning

Annons