Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhandlingar om fortsatt jobb efter callcenterkonkurs

Facket och arbetsgivaren ska förhandla om möjligheterna för de anställda i callcenterföretaget Go excellent att jobba kvar en tid efter konkursen.

Annons

– Arbetsgivaren ville erbjuda en anställningsform som man inte kan erbjuda enigt de villkor som finns i kollektivavtalet, säger Robert Weidman, ombudsman för fackklubben Unionen.

Tidsbegränsad anställning kan omfatta fem personer men lokalt kan man komma överens om flera. Fack och arbetsgivare försöker komma fram till vilken del av Go excellent som är det lokala fackets motpart i Östersund. Det förekommer nämligen två juridiska personer i koncernen Go excellent.

– Vi måste veta att det här går rätt till. Det kan finnas annan personal i koncernen som har starkare stöd till återanställning än vad personalen i Östersund har, säger Robert Weidman.

– Vi får avvakta med att ge klart besked till medlemmarna tills arbetsgivaren kallat till förhandling.

Han konstaterar att om det inte förhandlas i rätt ordning finns risk för att lokala klubben på någon annan arbetsplats hos Go excellent tycker det är fel och stämmer för brott mot avtalet.

Det finns intresse från företaget att ha personalen i Östersund anställda en till två månader efter konkursen, enligt Robert Weidman.

Mer läsning

Annons