Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagskuvös för studenter invigdes på campus

/
  • Eva Rosén håller i verksamheten på MIUN Innovation och i går blev det en hel del mingel med kollegor och studenter i de nya lokalerna. Foto: Håkan Luthman
  • Jonas Hagström har fått hjälp att komma igång med sitt företag genom Suzanne Kalleberg och andra personer på Business Incubator. Där hjälper flera partners till med att utveckla affärsidéer på campus.
  • I ”affärslabbet” på Mittuniversitetet ska studenter få stöd att ta sig igenom embryostadiet så företagsidéerna kan kläckas. Juliana Gardahl, till vänster, och Eva Rosén håller i verksamheten

Att stimulera och utveckla affärsidéer bland studenter och forskare på Mittuniversitet.

Det är kärnan hos MIUN Innovation som invigde nya lokaler med inspark i går.

Annons

– Vi ska stödja idéer så studenterna kommer vidare med exempelvis marknadsundersökningar, finansiering och tekniska frågor, säger Eva Rosén som är verksamhetsledare på MIUN Innovation.

– Tidigare har vi varit dåliga på det här men nu har statsmakterna krav på oss att nyttiggöra forskningen.

En våning upp i de nya lokalerna finns ett ”affärslabb” där studenter ska kunna känna en kreativ puls få stöd att ta sig fram genom den första embryofasen.

– En hel del handlar om att försöka hjälpa dem framåt med affärsutveckling, nätverka och bidra med rådgivning, säger Juliana Gardahl som är coach i affärslabbet.

Ett 20-tal projekt är på gång och när idéerna blir mer konkreta går man vidare till Business Incubator på första våningen i byggnaden.

Där kan man, som namnet antyder, få stöd att gå vidare i processen från idé och affärsplan till lönsamt företag,

– Det har varit kanonbra att få hjälp med frågor som handlar om att starta ett nytt företag och bolla idéer om hur det ska utvecklas, säger Jonas Hagström som under två år fått in ett antal kunder till sitt företag.

Jonas har inriktat sig på musiklicensiering, vilket går ut på att hjälpa kunder inom film- och TV-marknaden att hitta rätt musik till olika projekt och där möjligheten att använda riktiga artister ingår i upplägget.

Mer läsning

Annons