Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagshuset förbereder för fler hyresgäster

/
  • Så här är det tänkt att det 3700 kvadratmeter stora varm- och kallagret ska se ut. Byggnaden ska uppföras precis i anslutning till parkeringen vid Företagshuset. Foto: Gisteråsjöstrand Arkitektur
  • Gärdin och Persson kommer att hyra 6000 kvadratmeter i söderhallen i det före detta Flextronicshuset. Butiken kommer att bli cirka 3800 kvadratmeter. Bosse Lindwall, vd för hyresvärden Företagshuset, th, hälsar byggvaruföretagets vd, Björn Jacobsson, välkommen. Foto: Ulrika Andersson

En lagerlokal på 3 700 kvadratmeter ska byggas och själva butiksdelen omfattar 3 800 kvadrat. Byggvaruföretaget Gärdin och Perssons intåg i Odenskog kommer att bli omfattande. Och hyresvärden, Företagshuset i Odenskog AB, förhandlar med ytterligare fyra potentiella hyresgäster i gamla Flextronicshuset.

Annons

De gamla industrilokalerna på 24 000 kvadratmeter där Flextronics tidigare fanns gapar för tillfället väldigt tomma och öde.

Men Bosse Lindwall på Företagshuset i Odenskog AB, som äger fastigheten, konstaterar att de har gjort ett klipp när de skrev på hyreskontrakt med anrika Gärdin och Persson häromdagen.

– GP blir sannolikt den utrymmesmässigt största hyresgästen med 9 000 kvadratmeter, säger han.

I går presenterade Företagshuset också en skiss på en helt ny lagerbyggnad som är vikt för Gärdin och Perssons skrymmande material som virke, isolering och stålbalkar.

Lagret, på 3 700 kvadratmeter, ska placeras i anslutning till parkeringen men enligt Bosse Lindwall är det inte klart vem som kommer att bygga då projektering pågår för fullt.

Björn Jacobsson, vd på Gärdin och Persson, anser att etableringen i Odenskog kommer att bli ett lyft för företaget.

– Handel föder handel, säger han och ser konkurrenterna som Beijers och Fresks som rena dragplåster.

– Vi hamnar mitt emellan och det är perfekt.

Inflyttningen beräknas till årsskiftet och innan dess hoppas Bosse Lindwall att fler hyresgäster har skrivit på hyreskontrakt. Just nu pågår förhandlingar med fyra potentiella hyresgäster.

Två är intresserad e av att hyra 2500 kvadratmeter var, en tittar på ett lokalutrymme på 3 000 kvadratmeter och en fjärde kan tänka sig att hyra 750 kvadratmeter.

Vilka det är vill inte Lindwall berätta.

– Vi sitter i förhandlingar just nu.

Under hösten har Företagshuset fått ett flertal påhälsningar från intressenter men det är inte vilken verksamhet som helst som får flytta in. Detaljplanen tillåter ”industriell verksamhet” och handel med skrymmande varor vilket givetvis utesluter exempelvis livsmedelshandel.

– Jag har redan sagt nej till en skoaffär och en asiatisk restaurang. De får inte enligt detaljplanen hyra in sig i fastigheten.

– Vi har också sagt nej till företag som bara är intresserade av att hyra 100 kvadratmeter eller mindre. Det är för lite för att det ska fungera vad gäller till exempel specialombyggnader.

Mer läsning

Annons