Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag från Centralpalatset letar fortfarande lokal

/
  • ”Vi håller på att förhandla om nya lokaler och hoppas att det blir klart så snart som möjligt. Det blir en tillfällig lokal”, säger Sandrina Zetterström, butikschef Lindex citybutiken.
  • ”Det blev väldigt bra för oss. Vi hade anmält intresse på den nya lokalen redan i somras. Dagen efter branden fick vi reda på att den var ledig”, säger Maria Schärdin, vd Storsjömäklarna. Efter branden har de haft fullt upp med renovering av nya kontoret på Hamngatan och under tiden har de hyrt tillfälliga kontorsrum. I fredags flyttade de in i nya lokalerna.

Drygt en månad efter branden i Centralpalatset ser situationen olika ut för de drabbade hyresgästerna. För vissa företag har det löst sig väldigt bra medan andra står helt utan lokal.

Annons

– Vi vet inte förrän i mitten av mars om det är möjligt att rädda byggnaden. Då får vi besked och även en tidsplan, säger Peter Boström, marknadsområdeschef för Norrvidden.

Han berättar att de har erbjudit alla drabbade hyresgäster nya bostäder och lokaler.

I Centralpalatset fanns tre lägenheter som blev helt förstörda i branden. Två personer har valt att flytta inom Norrvidden medan den tredje personen har valt ett annat boende.

– Det ser bra ut, säger Peter Boström.

För några företag har de ordnat med lokaler inom Norrvidden. Men de samarbetar även med andra fastighetsbolag för att hitta bra lösningar.

– Vissa har fått nya lokaler, som Storsjömäklarna och Kornboden, säger han.

Kornboden delar för tillfället lokaler med Deloitte på Allégatan. Men i mitten av mars kommer de att kunna flytta in i en ny lokal på Storgatan.

– Vi har fått nya lokaler av Norrvidden som håller på att renoveras. De nya lokalerna är nästan som de gamla. Det har verkligen löst sig jättebra, över förväntan, säger Susanne Johansson, områdeschef, Kornboden.

Affären Rut m.fl. är däremot en av de branddrabbade affärerna som fortfarande står helt utan lokal. Anette Modin, butiksansvarig, vill avvakta med att fatta några beslut tills de fått besked om den gamla lokalen i Centralpalatset.

– Vi har inte fått några besked från fastighetsägaren, så vi har inga tidsramar. När vi får det blir det lättare att fatta ett beslut. Vi är lite kräsna eftersom vi haft ett så bra läge. Men vi är optimistiska att det kommer att ordna sig. Det är bara en tidsfråga, säger hon.

Även Make Up Store letar för fullt efter ny lokal. De är två heltidsanställda som är syssloslösa för tillfället och väntar på att något ska hända. Men det finns inga planer att avsluta någon anställning, enligt butikschef Viktoria Svande.

– Fastighetsägaren hjälper till med sina lokaler. Men det finns inga affärslokaler med bra läge. Vi vill helst hitta ett ställe som vi kan flytta till permanent, säger hon.

För tandläkarna Helena Nilsson och Charlotte Lagerfalk Leijon har det ordnat sig med tillfälliga lokaler. De har fått hyra rum och stolar av kollegor.

– Vi är två tandläkare och tre hygienister som är utspridda på tre olika ställen. Det är tjorvigt, men vi är tacksamma för att det löst sig, säger Helena Nilsson.

Mer läsning

Annons