Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningslivet vill fortsätta driva fritidsgården

/
  • Lugnviks fritidsgård sjuder av liv och aktiviteter under veckorna och ungdomarna får ofta vara med och hjälpa till att planera verksamheten. Inför halloweenfirandet byggde Aron Strömgren, Jesper Edin, Sonny Andersson och Marcus Jakobsson den traditionella spökbanan.
  • Anders Lundin, är fritidsledare och verksamhetsansvarig på Lugnviks fritidsgård. Han tycker att det är synd att de 17 år med som gården drivits av det lokala föreningslivet nu ska ta slut.
  • Lugnviks fritidsgård håller öppet hela veckan och brukar vara välbesökt. Här är det Oscar Ullbrandt som spelar pingis.

I 17 år har föreningslivet i Lugnvik framgångsrikt drivit fritidsgården vid torget. Men i senaste upphandlingen som kommunen hade så tappade de driften – till kommunen. Nu begär de omprövning av beslutet.

Annons

Verksamheten kommer att fortsätta även efter årsskiftet, men den 17 år långa traditionen, att föreningslivet i Lugnvik tillsammans stöttat och engagerat sig i driften av ungdomarnas fritidsgård, kommer vara över.

Gården har i 17 år drivits av en ekonomisk förening med stöd från 15 av de lokala föreningar som finns i bostadsområdet. Och från dess medlemmar det har lagts ned åtskilliga timmar av ideellt arbete.

– För mig som anställd har det varit väldigt smidigt och det blir korta beslutsvägar så här, säger Anders Lundin, fritidsledare och verksamhetsansvarig.

Om kommunen övertar verksamheten kan det bli så att personalen får övergå i den kommunala verksamheten, beroende på hur många tjänster som behövs i deras regi.

– För mig som personal här blir det kanske inte så stor skillnad om man jobbar för föreningen eller om man jobbar för kommunen, förutom att beslutsvägarna blir längre. Men tänk på alla de som jobbat ideellt i alla år och har brunnit för det här, säger Anders Lundin.

Fritidsgården har under åren tillsammans med de olika föreningarna i Lugnvik ordnat en rad återkommande aktiviteter i stadsdelen, som bland annat det traditionella luciafirandet, familjedagen på isen, ankrace i Semsån och nationaldagsfirandet.

I fritidsgårdens styrelse är medlemmarna mycket besvikna över förlusten av driften av gården.

– Vi ger inte upp i första taget och vi har bestämt att vi begär en omprövning av kommunens beslut, säger vice ordförande Birgitta Eriksson.

Mer läsning

Annons