Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föll i stort hopp – skadades svårt

/
  • Den 18-årige Östersundsåkaren landade fel efter en dubbel framåt­volt och slog huvudet i marken. Han vårdas nu på intensivvårdsavdelningen i Umeå för de skador han ådrog sig.   Foto: Örjan Leek
  • Efter den otäcka kraschen slogs åkaren medvetslös.

En 18-årig skidåkare från Östersund skadades allvarligt vid en olycka i Härnösand i lördags. Han vårdas nu på intensivvårdsavdelningen i Umeå.

Annons

Det var vid en bigjumptävling i Härnösand som olyckan inträffade. Härnö city jam hölls inne i centrala Härnösand på Nybrogatan och lockade runt femtio deltagare och en stor publik.

Den 18-årig e Östersundsbon var där för att tävla i den 20 meter höga hopprampen.

Men i ett av hoppen gick något fel. Efter att ha gjort två framåtvolter överroterade 18-åringen i slutskedet av hoppet och landade på huvudet. Han slogs medvetslös i den otäcka kraschen.

Sjukvårdspersonal som fanns vid tävlingen kom snabbt till hjälp och några minuter senare anlände ambulans till platsen.

18-åringen transporterades först till Sundvalls sjukhus och därefter vidare till intensivvårdsavdelningen på universitetssjukhuset i Umeå med ambulanshelikopter.

– Han har varit illa däran under natten men nu har läget stabiliserats, berättar 18-åringens pappa som är på plats på intensivvårdsavdelningen i Umeå.

Pappan var med vid tävlingen i centrala Härnösand och bevittnade olyckan. Han berättar att säkerhetstänkandet är högt bland de tävlande och att krascher sker ibland, men sällan med så här allvarliga konsekvenser.

Mer läsning

Annons