Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets hus kan bli helägt aktiebolag

Styrelsen för Folkets hus föreslår att ombilda föreningen till ett helägt aktiebolag för fastigheten och två helägda aktiebolag för driften. Det föreslås också att Folkets hus ska få ett nytt namn.

Annons
Enligt vd Anders Wikberg är syftet att hänga med i nya tider.
– Namnbytet är föreslaget för att följa utvecklingen. En bolagisering ger egentligen inte någon större skillnad, säger Anders Wikberg.
Men vad utvecklingsplanerna handlar om vill han inte gå närmare in på ännu.
Men några saker som redan är kända är att Folkets hus tar över driften av driften av Storsjöteatern från 1 mars nästa år samt att de släppt driften av Arctura.
– Beslutet att det inte blir någon Björntand har ökat möjligheterna till utveckling för oss, säger Anders Wikberg.
Ett extra informationsmöte för ägarna äger rum 11 december. En extra stämma sker 17 december.
Tidigare har en utredning om den framtida utvecklingen för Folkets hus, Östersunds stugby och camping och Storsjöbadet gjorts. I den presterades förslag på att bygga ut Folkets hus för att kunna ha större konferenser och att Folkets hus ska bli Östersunds kongress- och konferenscentrum. Det föreslogs också att bilda ett gemensamt bolag av badet, campingen och Folkets hus för att öka lönsamheten.
Ett annat förslag som florerat en tid är en ihopbyggnad mellan Folkets hus och Storsjöbadet.
– Inga beslut är ju fattade än. Namnbyte och bildanden av aktiebolag är bara förslag ännu. Men efter den 17 december kan det finnas mer att säga, säger Anders Wikberg.

Mer läsning

Annons