Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyjämtland har smygstartat verksamheten

/
  • Flyjämtland bjöd i går alla resenärer på flygplatsen på Frösön på tårta för att fira bolaget smygpremiär. Siv Bäecklund, som är en van resenär från Stockholm, fick en pratstund med den tillförordnade chefen för bolaget, Daniel Långsten, under fikapausen. Foto: Sandra Högman

Nu har Jämtland ytterligare ett aktivt flygbolag. I går smygstartade Flyjämtland sin verksamhet mellan Bromma och Frösön.

Annons

Tårta och kaffe väntade alla resenärer på flygplatsen på Frösön i går förmiddag. För att fira sin smygstart bjöd Flyjämtland på gratis fika.

Den tillförordnade chefen för det nya flygbolaget, Daniel Långsten, stod själv och skar upp bakverken med bolagets logga på.

– Jag tror att det finns plats för oss på marknaden i Jämtland. Det gynnar alla med fler aktörer – även de som flyger med andra bolag eftersom prisbilden blir en annan under en konkurrenssituation, säger han.

Strax före klockan 13 landade flygbolagets första flight på flygplatsen. Omkring en fjärdedel av platserna var uppbokade.

– Det tycker jag är en bra siffra eftersom alla resenärer är betalande, vi hade inga obetalda platser som reserverats i pr-syfte, säger Daniel Långsten.

Bengt Ekman från Växjö var en av resenärerna som var med på premiärturen. Han har en stuga i länet och flyger en del till Jämtland. Han tycker att det är bra att han numera kan flyga hela vägen från Växjö till Jämtland med samma flygbolag.

– Sedan är det naturligtvis alltid bra med konkurrens, säger han.

Även Siv Bäecklund från Stockholm använde flyget för att ta sig till Jämtland i går. Den här gången använde hon sig av SAS, men i hon kan tänka sig att flyga med FlyJämtland i stället.

Flyjämtland kommer att köra tre flygningar per vecka till och från Bromma under de kommande sex veckorna, därefter vilar bolagets verksamhet för att flyga sin verkliga premiärtur i mitten av augusti.

Mer läsning

Annons