Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygplanet krånglade – nu har Östersundsflyg bytt kärra

/

Sex flygavgångar ställdes helt in förra veckan och flera flygningar försenades. Orsaken var tekniska problem med flygplanet.

– Det är beklagligt att det inträffade samma vecka som vi slog kundrekord, men nu har vi bytt ut planet.

Annons

Det säger Magnus Trense, chef för det nya flygbolaget Östersundsflyg.

Flygbolaget har sedan premiäravgången från Östersund till Bromma den 16 augusti i år visat ökat antal flygresenärer varje vecka, enligt Magnus Trense.

Och förra veckan var det på väg mot ett resenärsrekord, enligt Trense. I det läget lade Östersundsflygs enda flygplan av.

Sammanlagt sex avgångar fick ställas in och flera av avgångarna blev kraftigt försenade.

– Vi hade rejäla störningar förra veckan. Det är säkert inget fel på det flygplanet men jag tappade förtroende för det så vi bytte ut det i måndags och nu har vi ett annat plan. För att säkra har vi också ett plan som står standby om det skulle ske något, säger Magnus Trense.

Flygbolaget har sammanlagt 40 avgångar från Åre Östersunds flygplats varje vecka. De senaste veckorna har dock flera som LT pratat med reagerat på att flera avgångar är nedlagda.

Hur går det för Östersundsflyg egentligen?

– Problemet var att planet hade tekniska problem precis när vi nådde all time high och det naggar förstås vårt förtroende i kanten. Dessutom var det många som drabbades så det är klart snacket går.

– Det går inte dåligt, tvärtom. Vi flyger 40 avgångar i veckan som vi sagt, men det vi gör nu är att vi lägger avgångarna rätt så det passar kunderna. Nu har vi bland annat plockat en avgång från onsdagen till en på lördagen i stället.

Mer läsning

Annons