Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flextronicshuset öppnas för handel

/

Det gamla Flextronicshuset är på god väg att öppna för handel. Östersunds kommun jobbar med ändrad detaljplan som beräknas vara klubbad och klar vid årsskiftet.

Annons

12 000 kvadratmeter handel – så stor plats föreslås Företagshuset i Odenskog få för att sälja skrymmande varor.

Och går allt som på räls ska handeln kunna komma igång redan efter nyår.

”Syftet med en ny detaljplan är att ca hälften av fastigheten Hejaren 1 (Flextronicshuset) medges användas för handel med skrymmande varor. Gällande detaljplan medger endast industri”, skriver tjänstemännen på Östersunds kommun i den samrådsbeskrivning som nu skickats ut.

Tjänstemännen påpekar att den så kallade sällanköpshandeln har ökat kraftigt de senaste åren och att inget tyder på att den utvecklingen kommer att mattas av. I den handelspolicy som Östersund tagit fram kommer ny handel med sällanköpsvaror koncentreras till två handelsområden och det är dels i Östersunds stadskärna och dels i Lillängeområdet.

”Målsättningen är att planprocessen skall vara genomförd under 2009. Om inga synpunkter har framförts som påverkar detaljplanen negativt beräknas detaljplanen kunna antas av miljö- och samhällsnämnden kring årsskiftet 2009 /2010”.

12 000 kvadratmeter är för övrigt lika stort som tre Willys eller drygt två fotbollsplaner. Det här räknas som skrymmande varor enligt Östersunds kommuns handelspolicy: Bilar, båtar, byggvaror, snöskotrar, datorer, tv, radio, vitvaror, järn och färg, möbler, trädgårdsutrustning.

Detta är inte skrymmande varor och ska koncentreras i huvudsak till Östersunds centrum: Kläder, skor, böcker, lampor, musik, mattor, optik, kosmetika, blommor och leksaker.

Mer läsning

Annons