Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler varsel i länet när finanskrisen fortsätter

Trenden är tydlig, antalet varsel ökar i länet och då syns de varsel som lagts under oktober ännu inte i arbetsförmedlingens statistik.

Annons
Oron på marknaden och finanskrisen märks även i länet. Antalet varsel i Jämtlands län fördubblades under september jämfört med september 2007. Det visar månadsstatistiken från arbetsförmedlingen i Jämtlands län.
107 personer i länet varslades om uppsägning under september, det var 63 personer fler än under september 2007. Under hela 2008 har hittills 710 personer varslats, det är en ökning med 280 personer jämfört med motsvarande period 2007.
I riket varslades 8 000 personer under september, det är 5 000 personer fler än i september 2007.
- Visserligen har antalet varslade ökat med oroväckande siffror, och vi tror att det kommer att fortsätta under resten av året på grund av den rådande turbulensen på finansmarknaden, säger Johan Tegnhed, arbetsförmedlingschef i Östersund.
- Men, vi har fortfarande en relativt låg arbetslöshetssiffra i länet om man jämför med de senaste åren
Under september var 2 223 personer arbetslösa i länet, det är en ökning med 93 personer jämfört med september 2007. Av dessa är 535 unga mellan 18 och 24 år.
Inledningen på oktober månad var också dramatisk i länet med flera varsel, till exempel att Bräcke Trähus med 24 anställda begärdes i konkurs och i torsdags varslade SCF betongelement 25 anställda.

Mer läsning

Annons