Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler poliser ute i mörkret med nytt kritiserat avtal

/
  • Ett nytt arbetstidsavtal ska ge fler poliser i tjänst utomhus under dygnets mörka tider. Foto: Henrik Flygare

Sedan drygt en månad arbetar ordningspolisen efter det nya arbetstidsavtalet.Polisfackets bedömning är att det innebär fler poliser i tjänst utomhus, på tider när mörkret infaller.

Annons
Polisens nya arbetstidsavtal har orsakat turbulens och protester bland poliser i storstäderna, men i Östersund är ett annat problem avståndet i lön till storstäderna för samma typ av jobb.
Har det varit motsättningar i Östersund också eller flyter det på med arbetstidsavtalet sedan starten 1 oktober?
- Det har flutit på ganska bra faktiskt. Men givetvis finns några som är missnöjda på grund av vissa saker som har blivit förändrade, säger Sven-Erik Svensson, ordförande för polisförbundet i Jämtland.
- Arbetsgivaren bestämmer mycket i det här men jag tycker vi nått fram relativt bra i förhandlingarna.
I Jämtland har polisen jobbat fler timmar i veckan jämför med exempelvis kollegorna i Stockholm. Därmed behövde man inte gå upp så mycket i arbetstid med det nya avtalet, enligt Sven-Erik Svensson.
Avtalet innebär bland annat att berörda poliser jobbar ungefär en timme mer i veckan, vilket medför färre fridagar utslaget på ett år. Istället får poliserna insättningar i en personlig pensionsfond. Nyordningen betyder också att utbildningsdagar och fysisk träning ska vara schemalagda.
Det har pratats om att turlagen i ordningspolisen har fått upp till 50 fler arbetsdagar per år är det så i Östersunds också?
- Jag törs inte säga hur det slår här. Men när det gäller poliser i yttre tjänst i Östersund så har vi kommit överens om en lista som personalen och ledningen är mycket nöjda med. Ur medborgarens perspektiv är det också bättre, enligt Sven-Erik Svensson.
- Vi får ut fler ordningspoliser på kvällar, nätter och veckoslut och de kan jobba mer offensivt genom att fler är ute de här tiderna på dygnet.
Löneskillnaderna mellan landets polismyndigheter kan vara svårare att svälja.
Sven-Erik Svenson bedömer att den modell som används för fördelning av pengar till polismyndigheterna medför att löneskillnaderna fortsätter att öka till storstadspolisens fördel, trots att ekonomin är lika kärv i Stockholm som i Östersund.
- Vi halkar efter dom lönemässigt hela tiden. Det kan skilja mellan 5 000-8 000 kronor i månaden för en befattningshavare som har lika lång tjänst och gör samma sorts arbete, konstaterar Sven-Erik Svensson som har exempel på att intressanta sökande utifrån till polistjänster i Östersund dragit sig ur på grund av det här.
- Lönerna kan vara en del i att det är svårt att få poliser att söka tjänster ute i länet och vi måste få tilldelning av medel så att vi kan hänga med i Jämtland.
Hur ser förutsättningarna ut för att nå en förändring i den här frågan?
- Politiker och makthavare måste inse att yrket behöver lika mycket pengar oavsett var i landet man befinner sig.
- Jag har inget emot att någon polismyndighet är löneledande, Men det måste finnas någon rim och reson, säger Sven-Erik Svenson.

Mer läsning

Annons