Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler killar lockas till scrapbooking

/
  • Wilmer Stenmark, sju år, var en av sex pojkar som deltog i träffen. När LT var på besök gjorde han en av helgens utmaningar, ett kort utifrån en skiss.
  • Maria Litfeldt är ordförande för Jamtlandscrapsociety, föreningen för scrapbooking i Jämtland. Hon var nöjd med helgens träff.

Intresset för scrapbooking ökar. Helgens träff i Brunflo lockade dessutom flera killar.

– Väldigt roligt, det är mest kvinnor som håller på med det här, säger Maria Litfeldt, ordförande i Jamtlandscrapsociety.

Annons

Scrapbooking handlar om att dekorera fotoalbumsidor eller att göra exempelvis egna grattiskort i stället för att gå och köpa färdiggjorda i butik.

– Det är roligt att ha ett handgjort kort i stället för att gå och handla ett. Sedan blir fotoalbumen roligare att titta i, det blir lite mer personligt, säger Maria Litfeldt.

I helgen höll föreningen en träff i Brunflo, som lockade 54 personer. Under träffen fick deltagarna göra olika utmaningar.

– Det kan vara att man gör ett kort inspirerat av hårdrock, det kan vara att man bara ska använda sig av en färg eller använda en skiss, säger Maria Litfeldt.

Ena dagen av träffen hade barntema. 17 barn deltog i träffen och sex av dem var pojkar.

– Det är roligt att se att det är flera killar med. Det är mest kvinnor som pysslar annars, säger Maria Litfeldt.

Mer läsning

Annons