Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler bostäder är på gång

Det har länge varit en akut brist på lägenheter i Östersund. Så sent som i går fanns det totalt tio lediga lägenheter hos Östersundsbostäder. Men hundratals bostäder är på gång i stan.

Annons

De 200 lägenheterna på Remonthagen är bara en del av en framtida byggboom – åtminstone om man får lita på de planer som bland andra Östersunds kommun, Östersundsbostäder, fastighetsägaren Fältjägaren och HSB har.

230 lägenheter ska enligt beslutad detaljplan byggas vid Lugnet/Jägargården på Stadsdel norr.

HSB planerar att bygga 29 lägenheter på Artillerigatan i Östersund.

Östersundsbostäder siktar på 120 nya lägenheter i Marielundsområdet. 56 av dem ska rymmas i ett 15 våningar högt punkthus.

Den sistnämnda satsningen har emellertid stött på patrull, som LT tidigare berättat om. Regeringsrätten gav kommunen en knäpp på näsan i december då miljö– och samhällsnämnden tidigare under året sagt ja till bygget. Enligt regeringen skulle beslutet ha tagits i högre instans, kommunfullmäktige, då höghuset avsevärt avviker i höjd jämfört med andra fastigheter i området.

Nu har facknämnden lyft ut frågan om punkthuset till ett eget ärende och därmed kan påbyggnaderna av fastigheterna i området – sammanlagt 64 lägenheter – sättas igång.

– Jag hoppas att påbyggnaderna kommer igång så fort som möjligt, säger Bengt Rådman, vd på Östersundsbostäder.

Mer läsning

Annons