Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finn Cromberger (FP) ”Gör ett parti av Alliansen”

Flera folkpartister kräver i motioner, till Folkpartiets landsmöte i Växjö nästa vecka, en sammanslagning av de borgerliga partierna till ett stort Alliansparti.

En av motionärerna är Finn Cromberger från Frösön.

Annons

Han vill att Folkpartiet går ihop med Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna. – Två av våra allianssyskon, Moderaterna och Centerpartiet, säger att de är liberala partier i dag och vi är ett liberalt parti, säger han.

– Det finns alltså tre liberala partier och jag förstår inte varför, det borde bara finnas ett.

Allianspartiet kan vara ett tänkbart namn.

Finn Cromberger tänker hålla debatten vid liv, även om det inte kommer att bli någon sammanslagning. Det finns många som är alltför strikt liberala i Folkpartiet i dag.

– Men frågan är värd att diskutera, men det vill inte ens mitt parti - den här gången. Detta är ingen ny fråga, den har funnits i många år. Ett tag var det (C) och (FP) som skulle gå ihop, men det sprack på grund av kärnkraften.

• Kärnkraften ja, nu har regeringen gjort en energiuppgörelse samtidigt som (FP) kan tänka sig att bygga fler kärnkraftverk. Är det en fråga, som ett eventuellt bildande av ett Alliansparti, skulle kunna spricka på?

– Inte om du går på vad partiledningarna säger, men för fotfolket inom Centern är det väldigt magstarkt. Men man vet inte vem som bestämmer.

– Kärnkraftsmotståndarna inom Centern vill det förstås inte. Så visst, blir det ett Alliansparti kan vi tappa en del Centerpartister. Det blir alltid ett kalkylerande sådana här gånger.

 

Mer läsning

Annons