Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filminspelning stoppar trafiken i Östersund

/

När snön återigen började falla över Östersund fick produktionen bakom den norska storfilmen bråttom – och Rådhusgatan fick stängas av i all hast.

Annons

LT har tidigare berättat om den norska storfilmen som under flera veckor spelats in på olika platser i Östersund. Östersund valdes ut för sitt snösäkra geografiska läge, men snön har under inspelningstiden inte varit särskilt pålitlig och kommunen har fått bjuda på flera lass av den lagrade konstsnön till skidspåren vid ÖSK för att skapa rätt stämning.
När nu snön äntligen har anlänt från himlen igen i Östersund fick produktionsteamet bakom den norska filmen lite brottom, uppger Jan Asplund, trafikingenjör vid kommunen.
Några avslutande scener filmas under måndagskvällen i Gamla kyrkan och för detta behövdes även Rådhusgatan ända från Färjemansleden till Hamngatan stängas av helt från eftermiddagen fram till 02 på natten.
– Det är för att trafikljudet stör för mycket. Senare under kvällen kommer även viss belysning att stängas av, säger Jan Asplund.

Mer läsning

Annons