Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmare blev hedrad

/
  • Filmaren Kurt Skoog, Östersund, har fått ett hedersomnämnande för sin film Vattnets själ vid en internationell naturfilmsfestival i USA. Foto: Micke Sundberg

Naturfilmaren Kurt Skoog, Östersund, har fått ett hedersomnämnande vid en internationell filmfestival i Missuola, Montana, Usa.

Annons

Kurt Skoog är naturfilmare, boende i Östersund. För filmen ”Vattnets själ”, en film som till största delen är inspelad i Jämtland och Härjedalen, har han nu nått ett hedersomnämnande.

Det finns tre–fyra stycken stora och ansedda filmfestivaler för naturfilmer i världen och International Wildlife Film Festival i Missuola, Montana, USA, är en av dem.

Kurt Skoogs film Vattnets själ belönades med orden ”Honorable Mention For Creative Approach”. Filmen är en samproduktion med SVT, och kommer att visas på tv under detta år.

– Det känns roligt. Det gladde mig mycket och kändes bra att få för ”creative approach”, säger Kurt Skoog, när LT når honom på mobilen ute på en skidtur i skogen.

Kurt Skoog har varit verksam filmare och producent sedan 1991 och gör både dokumentärer, naturfilmer, utbildnings- och informationsfilmer. Han har även tidigare belönats med pris och utmärkelser för sina verk.

Vattnets själ är den tredje filmen i en serie om vatten som Kurt Skoog har filmat. De andra är Levande vatten, som kom 1998, och Våtmarkernas hemligheter, som kom 2003.

Mer läsning

Annons