Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick leka inne efter branden

/
  • I går fick barnen på förskolan i Lövsta leka inomhus eftersom det inte fanns avspärrningar runt brandplatsen.Foto: Håkan Luthman
  • – Avspärrningarna kommer upp redan i dag och skelettet av huset ska bort redan denna vecka, säger rektor Anna Åberg.

Lövsta förskolebarn fick leka inomhus i går. Osak: Hela brandområdet hade inte hägnats in.

Annons

– Men staketen kommer att sättas upp vilken minut som helst nu, säger rektor Anna Åberg.

I går morse när föräldrarna kom med sina barn till förskolan kunde de oroligt konstatera att hela det brandskadade området kring Lövstaskolan inte var inhägnat.

– Jag tittade och reagerade att det inte var inhägnat färdigt, säger en av föräldrarna Mattias Svedin. Men det går fort att åtgärda bara staketen är på plats.

I går bestämdes också att barnen hålls inom hus till dess avspärrningarna är kompletta.

– Jag hoppas att staketen kommer snart, säger Åsa Gunnarsson Bromée så att personalen kan känna sig trygga. De ska inte behöva komma till jobbet på morgonen och konstatera att det inte finns avspärrningar.

Anna Åberg fanns i går på plats på förskolan för att kontrollera säkerheten och hon tycker det har fungerat bra så här långt.

– Det saknas en del staket och det kommer när som helst i dag, säger hon, sedan har vi fått löfte om att skelettet kommer att forslas bort redan denna vecka.

LT kunde i går berätta att förskolan skulle vara öppen som vanligt från gårdagen. Vi konstaterade också att området var avspärrat, men det saknades en del staket när föräldrar och barn kom till förskolan i går.

Men Åsa Gunnarsson Bromée säger att föräldrarna från första dagen fått bra information kring att barnomsorgen är ordnad och att lokalerna är röksanerade.

– Vi har stort förtroende för personalen och vet att de kommer att fixa detta, säger hon.

Mer läsning

Annons