Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fia Gulliksson får länets första Nobelpris i entreprenörskap

/
  • Fia Gullikssson, entreprenör och gastronom, fick länets första Nobelpris i entreprenörskap. Instiftare till priset är Per Åsling och Carina Zetterström, c. Foto: Håkan Luthman

Fia Gulliksson, flitig entreprenör och gastronom i länet, tilldelades i går det nyinstiftade priset "Jämtlands Nobelpris i entreprenörskap".

Annons
– Vi tycker att det behövs ett Nobelpris i entreprenörskap, men vi börjar här hos oss så länge, sa riksdagsledamoten Per Åsling, c.
Men tillsammans med Carina Zetterström, c, kommer han att skriva om just den saken till Nobelkommittén.
Än så länge nöjer de sig med att kunna dela ut priset bland länets entreprenörer.
Och efter noga övervägande bland flera duktiga företagare föll valet på Fia Gulliksson.
– Fia är en entreprenör med många affärsidéer som har en förmåga att verkligen förverkliga dem. Hon lyckas dra aktiviteter till sina verksamheter som påverkar även andra småföretagare i länet, sa Per Åsling och Carina Zetterström.
– Fia är dessutom en väldigt bra förebild som kvinnlig företagare, sa Carina.
Fia Gulliksson driver i dag två bolag, Brunkullans te och Food in Action. Inom det senare är hon föreläsare och håller seminarier, men hon driver även en "minikrog" tillsammans med sin man i det egna båthuset vid Brunfloviken.
Därtill har hon en 20-procentig tjänst som kreativ gastronom vid Jämtlands läns institut för landsbygdsutveckling.
– En sån här utmärkelse är jätterolig. Det är sånt som gör att man orkar kämpa vidare, säger hon, även om hon inte tycker att det hon gör är särskilt jobbigt – bara roligt.
Som pris får Fia nu önska sig en träff med fem olika entreprenörer som hon drömmer om att träffa.
– Det jag kommer på nu är att jag väldigt gärna vill träffa Ingvar Kamprad, men även Amelia Adamo och Maud Olofsson, samt tjejerna bakom klädföretaget DemCollective.

Mer läsning

Annons