Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festlig kväll avslutade årets guldgala

/
 • Swedbank blev Årets Hälso- företag för sitt sunda företagsklimat. Här delas priset ut från stora scenen.
 • Malin Nyström, Lofsdalen, Kerstin Lingsell och Lisa Persson från Östersund var förväntansfulla inför kvällen.Men Malin Nyström firade lite extra eftersom hennes man, Ola Andersson, redan kammat hem utmärkelsen Årets Entreprenör.
 • Jon Håkansson och Petter Lundgren minglade runt på Folkets hus med var sitt champagneglas i handen. ”Tänk att få börja kvällen med bubbel, bättre kan det inte bli”, säger de.
 • 1 200 matgäster tarvar långbord. Visst     var det festligt med alla dessa människor vid de vackert dukade borden. Foto: Håkan Luthman
 • Hans Johansson och Susanne Kalleberg, båda från Östersund hade mycket att prata om.”Det är min nionde gala”, säger Hans Johansson, de har hittat en ny nisch i år och det är jättebra.
 • Anna-Karin Bergström och Terese Drewsén från Östersund trivdes i vimlet. ”Det går på rutin”, säger Anna–Karin Bergström som varit med flera gånger och Tereses Drewsén håller med.
 • Börje Olsson från Medicin direkt väntade med spänning, tillsammans med hustrun Kerstin Staake och Eilert Ericsson, på att Årets Företagare, där han själv var nominerad ska utses.
 • Årets Tillväxtföretag blev Kontorsvaruhuset med Carl Lingren och hustrun Eva i spetsen.– Naturligtvis hade vi hoppats på vinst, det är fin PR och det stärker självkänslan. Vi är trots allt Sveriges största privatägda kontorsföretag, säger Carl Lindgren.
 • Erika Hermansson var nominerad till Årets Unga Företagare men fick inte den utmärkelsen. Nu hoppas hon på publikens röst via sms i stället. ”Men det är fantastiskt bara att bli nominerad, säger hon.

Det var hög stämning och vackert klädda människor som mött upp på årets Guldgalas festkväll på Folkets hus i går kväll.

1 200 hade samlats och stämningen var verkligen på topp.

Annons

Radiopratarna Gert Fylking, Roger Nordin och Titti Schultz gjorde också sitt bästa för att liva upp stämningen.

Den dyraste biljetten kostade 1700 kronor, då fick de sitta framför scenen, den billigaste biljetten kostade 495 kronor och då fick man sitta på läktaren och äta endast förrätt i plastlåda.

Men alla platser var slutsålda och ingen verkade heller vara missnöjd med sitt val.

Som huvudrätt serverades Årets krogrätt – en lammytterfilé.

Årets tema var innovation och kreativitet. Det var en gala där fokus satts på människor som skapar en framtid både för sig själva och andra.

Det mest prestigefyllda priset är kanske Årets tillväxtföretag och utmärkelsen gick i år till Kontorsvaruhuset och dess ägare Carl Lindgren.

– Att vinna ger bra PR och stärker självkänslan, säger han innan han vet att han faktiskt har vunnit.

Ett nytt pris för i år är Publikens röst. Sedan i måndags har alla fått sms:a och röstat vilket företag de vill se som vinnare. Varje sms kostar sju kronor och överskottet går till Ung företagsamhet.

Festligheterna fortsatte med dans långt ut på småtimmarna. På scenen fanns artister som LaGaylia, Lisa Ekdahl, Nisse Hellberg och Pauline.

Mer läsning

Annons