Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem nya villatomter planeras i Fillsta

Annersia fortsätter att växa. Nu planeras fem nya villatomter i södra delen av Fillsta. Området ligger tre kilometer väster om Vallsundsbron, strax ovanför gamla färjelägret i Genvalla.

Annons

70 nya villor har sett dagens ljus på Annersia bara de senaste två åren, och ännu ser byggboomen inte ut att vilja avta. Detaljplanen, som nu är ute på samråd, gör det också möjligt att omvandla de fyra fritidshus som redan finns i området till permanentbostäder. Enligt förslaget ska villorna helst passa ihop med den bebyggelse som redan finns där, men en viss flexibilitet kan bli möjlig.

LT har tidigare skrivit om att kommunens tjänstemän har uttryckt en oro över att den snabba bebyggelseutvecklingen på Annersia kan påverka landskapet negativt och göra intrång i jordbruksnäringen.

Den största delen av det nu planerade området består av jordbruksmark som brukas och ägs av privatpersoner, men det är bara en mindre del av den mark som ligger i nära anslutning till bostadsbebyggelsen som föreslås bli tomtmark. Det mesta av den sammanhängande marken ska, enligt planen, säkerställas.

Mer läsning

Annons