Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farliga popplar utanför residenset måste fällas

/

Popplarna utanför länsresidenset i centrala Östersund är i så dåligt skick att de kan vara en fara för allmänheten.

Annons

– Vi måste fälla träden för att undvika risken att någon förbipasserande kommer till skada, säger Jörgen Hammarstedt, fastighetschef på Statens fastighetsverk.

Statens fastighetsverk har nyligen besiktat de fyra popplarna utanför länsresidenset i Östersund. Popplarna visade sig vara i så dåligt skick att de måste fällas omgående. Avverkningen skulle ha påbörjats i går, onsdag men fick skjutas fram.

– Jag hoppas att ingen kommer att skadas under den tiden men visst finns det en risk. Vi har tyvärr inte tid att påbörja avverkningen än, säger Jörgen Hammarstedt.

Om träden står kvar finns det en risk att allmänheten kan komma till skada på grund av nedfallande grenar. Besiktningen av popplarna visade att grenröta och svampangrepp är några av orsakerna till trädens dåliga kondition. De senaste åren har det gjorts stora beskärningar av grenar som riskerat att falla ner.

– Nu är det så illa att vi måste fälla de sjuka träden, säger Jörgen Hammarstedt.

För att förbereda inför plantering av nya träd måste avverkningen ske innan träden tappar sina löv. Vilka nya träd som blir aktuella att plantera bestäms under hösten. Statens fastighetsverk ansvarar för att förvalta en viss del av statens fasta egendom som exempelvis länsresidens.

Mer läsning

Annons